maandag 29 oktober 2012

Dr. Struyckenwijk

Gisteren was het 28 oktober 2012. We konden op route door de Dr. Struyckenwijk in Breda. Kunst-route wel te verstaan. Georganiseerd door BRAAK! gingen we kijken naar deze in ontwikkeling zijnde wijk. De route liep langs een aantal atelierwoningen, een theehuis, een buurtontmoetingsplaats en een aantal bijzonder fraaie muurschilderingen. Helaas was de Gouden Garage gesloten.
BRAAK!  in de Struyckenwijk
In de Dr. Struyckenwijk wonen en werken mensen met hart voor de wijk, ook al worden de oude portiekwoningen binnen niet al te lange tijd gesloopt. Er staat er zelfs 1 te huur! Gezien via Facebook: Atelierwoning voor een jaar in de Struyckenwijk (Heuvel). Per 8 november. Montessoristraat 16A (plattegrond) Ca € 175,- huur + ca € 75,- energie. € 75,- huurkorting als je wat voor de wijk doet (bijv. curator Hoogtepunt, curator garage, of iets heel anders) Stuur een plan met wat je voor de wijk wilt doen naar info@braak.nu (met cv). Voor 1 november.

Het zijn ontzettend kleine, maar lieve, en daarom leuke woningen...ik had hier ook nog wel tijdelijk 101 studenten in gezien, je hebt hier nl. elk een eigen keukentje en badkamer ook! De benedenwoningen zelfs een tuin! En dat voor die huur! Een beetje studentenkamer kost meer dan het dubbele volgens mij...

Maar goed...BRAAK! is lekker bezig :) I.s.m. de atelierklassen van het Markenhage waren er 3 projecten van de leerlingen te zien, waarvan 2 op het adres Rijpstraat 1A, een knap gemaakte stop-motion film door jaar 2, gemaakt in het huis zelf, en foto's van jaar 1, gemaakt in de wijk. Jaar 3 mocht een grafitti spuiten op de muur van de Frobelstraat 11.

Kijk HIER voor meer info over het gehele project en de te slopen woningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten