vrijdag 9 november 2012

GLOW Eindhoven


Fotografie tip:

FORUM OF LIGHT & ARCHITECTURE
10 T/M 17 NOVEMBER 2012

Van 10 t/m 17 november vormt de openbare ruimte van Eindhoven-centrum het decor en podium van GLOW. Kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland laten lichtkunst- en designtoepassingen zien, die tot stand zijn gekomen door het gebruik van nieuwe mediatechnologieën zoals computers, sensoren, animaties, maar ook door meer bekende projectietechnieken.

GLOW 2011 - foto: Kees van Gageldonk
2012: Publiek maakt lichtkunst voor Culturele Hoofdstad
2018Eindhoven: "Tijdens de opening van de zevende editie van GLOW hebben duizenden bezoekers samen een spectaculair lichtkunstproject in de lucht boven Eindhoven gecreëerd. Met de actie LEDs light 2018Eindhoven, zette het publiek Eindhoven en Brabant in de schijnwerper als kandidaat voor de titel Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

Op verschillende plekken langs de route en op het Stadhuisplein in Eindhoven werden vanaf 19.00 uur gratis speciale LED-knijpkatten uitgedeeld aan de bezoekers van GLOW. Van 20.12 tot 20.18 uur verlichtten duizenden LEDlampjes en 11 grote zoeklichten de hemel boven Eindhoven. Hiermee werd symbolisch een brug geslagen naar de toekomst, tussen nu en 2018. Nog nooit eerder is er tijdens GLOW zo massaal door het publiek een lichtkunstwerk gemaakt.

De opening van GLOW startte om 20.00 uur op het Stadhuisplein met een speech van Burgemeester van Gijzel gevolgd door een eenmalige laserprojectie van lichtkunstenaar Edwin van der Heide. Door middel van rook projecteerde hij een lasershow in de lucht boven het Stadhuisplein. Bezoekers van de opening stonden op deze manier midden in het lichtkunstwerk. Om 20.12 uur begeleidde de percussiegroep Les Tambours du Bronx de stunt met een drumspektakel.
Bekijk hier het filmpje van de openingsactie. Meer foto's van de spectaculaire actie zijn te vinden op onze Facebookpagina."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten