maandag 26 november 2012

SMC 28 november: Breda in 2030


Hoe zien Bredanaars de toekomst van hun stad, hoe kijken ze aan tegen Breda 2030? En wat kan de gemeente doen om samen met de bewoners (een deel van) die wensen te realiseren? Dit zijn slechts twee van de vragen die de basis vormen voor de Structuurvisie die de gemeente momenteel opstelt.

Door diverse bijeenkomsten en via sociale media zijn in de afgelopen maanden de diverse meningen bijeen gebracht met als resultaat een halffabrikaat Structuurvisie. Maar hoe zet je sociale media precies in bij zo’n besluitvormingsproces als dit? Tijdens de bijeenkomst van Social Media Club Breda op woensdag 28 november legt Jeannette Eikelenboom uit hoe de gemeente Breda Twitter, Facebook en Pinterest inzet om input te krijgen voor het project Breda2030.

Maar er is meer: naast een kijkje achter de schermen van Breda2030 gaan bezoekers zelf ook actief aan de slag tijdens een workshop. We gaan met papier en viltstift een offline Pinterest bord maken. Deze creaties worden op Pinterest geplaatst waarna we later digitaal de Pinterest borden gaan vullen.

Maaike Gulden zal kort uitleggen wat Pinterest is. Hoe gebruik je het en hoe zet je het in om participatie van burgers of klanten te bereiken?

De bijeenkomst is op woensdag 28 november in Electron en begint om 19:30. Vooraf inschrijven kan via Eventbrite. Het volledige programma:

19:30: inloop

20:00: Jeannette Eikelenboom over Breda2030

20:30: Workshop

21:00: Recap Workshop

21:15: Maaike Gulden over Pinterest

21:45: Borrel & Netwerken!

Locatie: Electron, Belcrumweg 19, Breda, Electronbreda.com Inschrijven kan hier!

Breda2030 is online te volgen via Facebook en Twitter. Diverse moodboards zijn te zien op Pinterest.

NB: de website van de gemeente Breda werkt momenteel niet?!?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten