maandag 26 november 2012

Welke camera? - Fotocursus vragen FAQ

Aan het werk! Fotocursus bij Artstudio23.com Breda
Een veel gestelde vraag is 'welke camera moet ik hebben om deel te kunnen nemen aan de fotocursus?'

Onze fotocursus voor beginners is in principe geschikt voor alle camera's. Maar:
een compactcamera zoals bijvoorbeeld een Canon Ixus is klein en fijn, maar helaas minder geschikt. Je kunt bij een compactcamera vaak niet goed/of zelfs helemaal niet de sluitertijd en/of diafragma instellen. Een compactcamera is dan ook met name geschikt om snel te kunnen fotograferen, kiekjes te maken. (Alhoewel dit met de vertraging door de autofocus niet altijd even gemakkelijk gaat)

Mocht u een DSLR (spiegelreflex) camera willen kopen, kijk dan het beste naar een A-merk (liefst Nikon of Canon) en probeer de veel verkochte set van 2 losse lenzen te vermijden. Meestal noemt men dit een ‘kit’ met een 18-55 en een 70-210 mm lens.
Beter is 1 lens, van 18-150 mm (of 18-135 of 18-200 mm). Deze zoomlenzen zijn een perfecte ‘allround’ lens en zo hoef je, bijvoorbeeld tijdens je vakantie, niet met een extra lens te slepen. Ook komt er tijdens het lenzen wisselen veel stof op de sensor en dit zie je dan terug op de foto’s...

Met een zgn. ‘systeem’camera zoals de Nikon 1 heb je hier minder problemen mee. Deze camera is een stuk kleiner en lichter dan de DSLR, maar werkt wel met losse lenzen. Nadeel is dat de sluitertijd- en diafragmafuncties vaak via het menu in de camera moeten worden aangepast. Dit werkt trager dan wanneer je met een DSLR zou werken. Het grote voordeel is toch wel het formaat en gewicht van deze camera :)

Mocht je (nog) geen DSLR hebben dan kun je er een van ons lenen tijdens de lessen, de thuisopdrachten moet je dan nog wel met de eigen camera maken/doen.

Meer weten? info@artstudio23.com

Aan het werk! Fotocursus bij Artstudio23.com Breda
Bent u op zoek naar een leuk uitje of fotowandeling om te (leren) kijken en fotograferen, dan kunt u WEL deelnemen met een compactcamera of zelfs mobiele telefoon. Instawalks/fotowandelingen zijn er immers voor het oog, niet voor de techniek, het gaat dan om het kijken, het ZIEN.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten