donderdag 13 december 2012

De Katvrouw van Breda naar 'I love Breda'

De Katvrouw van Breda verhuist naar MOTI - foto: Marique de Bree
Door Roelandt

Weer of geen weer. Vandaag werd mijn schilderij ‘De Katvrouw van Breda’ vanuit het atelier, over straat, naar het MOTI gedragen waar het opgenomen zal worden in de tentoonstelling ‘I love Breda’.

Het werk werd door John Stubenitsky (Breda’s politicus) uitgekozen voor zijn inzending voor deze bijzondere tentoonstelling. Hij had het schilderij zien hangen tijdens de opening van galerie Très Art (aan het Van Coothplein 38) en wist meteen dat dit zijn inzending zou worden. Om die reden mocht hij vandaag meehelpen met dragen van dit werk naar het MOTI, in de Boschstraat, dat zowat recht tegenover ons ateliergebouw aan de Vlaszak is gelegen.

Het schilderij is feitelijk een grote illustratie, in olieverf op doek, voor een modern Breda’s spookverhaal, dat ik nog aan het schrijven ben. Het maakt deel uit van een reeks schilderijen, tekeningen en etsen die ter illustratie van dit verhaal zullen gaan dienen.

Na inzending van dit werk kreeg ik, enige tijd later, groen licht van het MOTI dat dit werk door de selectieprocedure heen was gekomen. Vrijwel meteen ontstond toen het idee om het werk over straat te gaan vervoeren omdat het aflever adres zo dicht bij was. Marique de Bree, die model stond voor de Katvrouw, maakte de foto’s van dit korte winterse avontuur door de straten van Breda.

De tentoonstelling ‘I love Breda’ is te zien vanaf komende tweede Kerstdag t/m de Cultuurnacht eind januari 2013.

Roeland van der Kley, via Dichtbij.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten