woensdag 5 december 2012

Reuters' camera's

Reuters heeft een slideshow gepubliceerd met de 95 beste foto's van het jaar. De foto's zijn voorzien van exif-informatie, gebruikers van Reddit maakten daarmee diverse grafieken die laten zien welke camera's en settings het populairst zijn in 2012.

De 95 foto's die het nieuws van 2012 het beste in beeld brachten volgens Reuters zijn te zien op het blog van het agentschap. Bij de foto's worden de camera's en instellingen vermeldt, gebruikers op Reddit grepen dat aan om diverse grafieken te maken waarin je kunt zien welke camera, iso-waarde, brandpunt en sluitertijden het meest gebruikt werden voor de foto's.
Grafiek van Reddit - Canon 1D Mark IV is de grote winnaar bij persfoto's
Het mag duidelijk zijn dat Reuters-fotografen veelal met Canon werken. De EOS 1D Mark IV voert de ranglijsten aan met ruim 36 procent. Ook de 5D Mark II is populair, met 26,4 procent. De nieuwe 5D Mark III moet het stellen met 11,1 procent.

Journalisten gebruiken de 16-35mm f/2.8 het meest als het gaat om het vastleggen van nieuwswaardige gebeurtenissen. Van de foto's gemaakt met zoomobjectieven, is bijna 53 procent gemaakt met deze ultragroothoekzoom. Daarna volgt de 70-200mm met ruim 38 procent.Het populairste diafragma is f/2.8 en statistisch gezien heb je met een sluitertijd van 1/320e seconde de grootste kans om in de top 95 van Reuters terecht te komen.

Bron: Julian Huijbregts | Digifotopro 5 december, 2012 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten