dinsdag 11 december 2012

Vier de Liefde

Enige tijd geleden viel het me op, 'mijn' 12.12.12 datum was gekozen om een bijzonder evenement te houden. Ik citeer:
Het landelijke ‘OntdekEenKasteel’ Vier de Liefde 12-12-12 trouwevenement!

"Als locatieplatform willen we, naast prachtige locaties, ook graag laten zien dat we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid kennen daarom organiseren we dit jaar een evenement in samenwerking met de Voedselbank.

Het gehele project wordt mede mogelijk gemaakt door Bruid&Bruidegom magazine en vele sponsors in het hele land.

Wat houdt het in?
Op 12 december 2012 gaan in 12 provincies op 12 ‘OntdekEenKasteel’ locaties om 12u 12 bruidsparen ‘Ja” zeggen! Het gaat hierbij om bruidsparen die gezien hun financiele situatie zelf niet voor een mooie of luxe aangeklede huwelijksvoltrekking kunnen kiezen, al helemaal niet op zo’n bijzondere locatie!

Er staan per provincie een pagina’s waarop alle deelnemende locaties en andere sponsoren vermeld worden. Het is namelijk de bedoeling dat alles gesponsord wordt, van kleding tot bloemen, van ringen tot taart, van vervoer tot foto’s. Het mag een mooi volledig plaatje worden!

Voelt u zich hierdoor aangesproken en wenst u uw product of dienst aan te bieden voor dit mooie project? Daar zijn we heel blij mee! Laat het ons dan alstublieft weten via info@ontdekeenkasteel.nl

Deze bruidsparen worden geselecteerd door ‘OntdekEenKasteel’ en de Voedselbank. In juni 2012 moet bekend zijn welke 12 aanstaande bruiden en gommen zullen gaan trouwen op 12-12-12. Dames en heren die van een dergelijk romantisch huwelijk op een luxe locatie anders waarschijnlijk alleen kunnen dromen krijgen nu deze mogelijkheid wel.
Aanstaande bruidsparen kunnen zich opgeven bij de Voedselbank in Rotterdam of via ‘OntdekEenKasteel’. Ze moeten daarbij aangeven waarom zij nu in het bijzonder deze kans moeten krijgen.Veel informatie op deze pagina zal telkens vernieuwd worden omdat het een heel dynamisch project is."Conclusie: slim, heel slim, dit mooie, goede doel evenement. Ontdek Een Kasteel en dan met name de 12 trouwlocaties profiteren hier natuurlijk volop van, en zo in de belangstelling (lees: media) te komen met hun (vaak prachtige) trouwlocaties. Natuurlijk is het een mooi streven deze 12 bruidsparen hun droomhuwelijk te geven, maar... waarom moet dat dan weer vanuit ondernemers gedaan worden en niet vanuit ... het platform.

Op de een of andere manier komt men vrij snel bij je uit, 'want je hebt vast wel iets over voor het goede doel' en hoppa, daar ga je weer, een dag voor niks fotograferen "omdat het zo leuk is". En de bakker die worstenbrood sponsort, wat is zijn belang?? Dat de huwelijksgasten nu meer worstenbrood of andere producten zullen gaan afnemen in de toekomst? Als de bruidsparen echt zo arm zijn als de oproep doet vermoeden (immers: voedselbank-klant) dan kan dit echtpaar daarna heus niet ineens worstenbroodjes van de warme bakker gaan kopen. 
Of doen we mee, als ondernemer, omdat we ons schuldig voelen, voor onze welvaart t.o.v. bijvoorbeeld zo'n bruidspaar? STOP daarmee. Die 12 bruidsparen zijn niet zielig. Ze worden het, na het feest, als de taart op is, de kleding terug naar de winkel (of is er een bruidsjurk t.w.v. 3500,- gratis weggegeven?) en de dj/band naar huis. Daar zit je dan, pas getrouwd, een locatie die je nooit meer zult kunnen betalen, champagne die je nooit meer zult kunnen drinken en tja, gelukkig hebben we de foto's nog. Maar ook deze fotograaf: gaat hun budget te boven. Mochten ze er in de toekomst nog een foto willen gaan laten maken, ontbetaalbaar. Daar word je toch zwaar depressief van??

Op deze manier wakkeren we de hebberigheid alleen maar aan, ik ben het er mee eens:
al die welvaart leidt ... nergens toe?!
STOP met 'pamperen' van de minder bedeelde mens. Kijk naar jezelf. In onze maatschappij wil bijna iedereen alleen maar meer, meer, meer. Tevens zitten zoals nooit tevoren zóveel mensen aan de Prozac...

8/12/12 op het journaal: er is in 2012 weer meer geld gegeven aan de goede doelen. Ook dit is weer een mooi en nobel gegeven. De subsidies zijn immers gekort/afgeschaft, nu moeten de directeuren met 100K+ jaarinkomen op een andere manier aan hun geld zien te komen?!?

Pessimistisch? Nee, juist niet. Realistisch, dat wel.

De allerliefste verloskundige uit Breda, Ineke Oomens, vroeg me vorige week of ik niet mee wil doen met een actie voor Serious Request in haar praktijk 22 december a.s. Daar moest ik over nadenken, want een goed doel als moeders/baby/zwangeren steun ik natuurlijk altijd! Foto's maken, dat vond ze wel wat. De andere deelnemers verkopen kèkke rompertjes en lieve knuffelberen, er kunnen echo's gemaakt worden in de  praktijk, Kerstman, vuurkorf, glühweintje, de hele mikmak. 

En dan word ik weer: realistisch. Om te beginnen is zaterdag de 22e een volgeboekte datum in onze studio, en kan ik de apparatuur niet in 2en delen om zo ook op locatie een studio setting te maken. Dan moet er dus spul gehuurd worden. (wie gaat dat betalen) Daarnaast verkoop ik een 'dienst' en die omhelst meer dan een tafel uitstallen vol met leuke spulletjes om te verkopen, hoe gezellig ook. Na het fotograferen ben ik nog niet klaar, in tegenstelling tot de andere partijen met hun leuke producten. Nabewerking, doormailen of misschien zelfs afdrukken? You name it, dit kost allemaal tijd en dus geld. 

Gelukkig zijn er nog heel veel anderen die zich wel op deze manier kunnen en willen inzetten voor goede doelen :) Ik hou het bij mijn eigen projecten, daarmee help ik al mensen genoeg!

Help-Portrait 2012 [stats]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten