dinsdag 29 januari 2013

Fotografie = therapie?

Doodziek in bed
FB bericht: He ik ben Angelika en ik schrijf dit namens Saar & Maikel (+naasten). We hebben een lange weg afgelegd voor dat we hebben besloten dit te delen met jullie, om de behandeling in Duitsland te laten doen. (Sarhea heeft ernstige vorm van Lyme) we verblijven hier zeker 3 maanden. Met de kinderen gaat het goed. Iedereen is mee. Ik hoop dat Saar gauw weer beter word en terug kan naar Nederland. Gr. Angelika 

Saar (Sarhea) is een van mijn allerliefste 'modellen' - daar moeten we eens een ander woord voor bedenken, modellen - wie ik al ken sinds PUUR. Trotse tienermoeders deel 1. Na het fotograferen van haar bolle buik en na het aanhoren van haar bijzondere levensverhaal, wist ik het zeker, Saar is heel speciaal en kwam niet voor niets op mijn pad. Na haar eerste zwangerschap 6 jaar geleden blijkt ze met veel meer lichamelijke kwalen te kampen te hebben.

EDS hoorde ze onlangs... ze gebruikt al langere tijd een rolstoel als ze wat langer moet lopen. Sterker nog, die gaat gewoon mee op reis naar! Ik kwam Maikel en Sarhea met hun dochter tegen terwijl we een paar jaar geleden beiden naar Londen gingen, vanaf Eindhoven. Zó tof. Hup rolstoel mee, en daar gingen ze. Later vertelde Saar dat ze zo ook naar familie in de USA geweest zijn...wauw...respect! Wat een lief en levenslustig stel, en nog knap ook!

Inmiddels heb ik de familie meerdere malen voor de lens gehad en werd het stel ook nog verblijd met een prachtige zoon.

Helaas kwam nog niet zo lang geleden een tweede, veel schokkender diagnose: het is Neuro Borreliose Lyme, opgelopen in haar zwangerschap en daarom niet onderkend... m.a.w. Saartje is er ernstig aan toe, en heeft uitvalsverschijnselen tot en met. En ze kon al niet eens lang lopen!
Bah, zó oneerlijk. Het laatste nieuws is dat een Lyme specialist in Duitsland haar kan en wil behandelen.

"Als ik nou naar Duitsland moet zat ik te denken, zou het wel bijzonder zijn als ik jou over laat komen voor een fotosessie, hahahaha niet in de studio maar ja, kan zelf ook foto's maken maar die van jou zijn gewoon...zo waardevol altijd"
Sarhea via Whatsapp 21 januari 2013

O, wat zou ik graag met haar meegaan, haar inderdaad 'verder' fotograferen. We Whatsappen wat af. Heel mijn verblijf in Bali is doorweven met chat-gesprekken met Saar. Zíj was vaak midden in de nacht wakker en blij met mijn gesprek. De zojuist door mij opgedane (spirituele) kennis deelde ik dan ter plekke weer met haar, Saar kon ook lekker haar ei kwijt, over de mensen die haar niet begrijpen, dat ze niet durfde te vertellen dat ze zo ziek was vanwege de (botte) reacties.

Jeetje wat een ellende! Ondanks alles blijft ze positief, al valt het haar erg zwaar momenteel. Zo zwaar dat ze besloten hebben haar verhaal in de openbaarheid te gooien. Ik hoop dat de mensen het (proberen te) begrijpen, zoals haar keuze te willen blijven borstvoeden (de kleine is al 9 mnd) dit is het enige wat ze namelijk nog zelf kan, en daarom zó ontzettend belangrijk voor haar.

Zelf geveld door een pittige griep kan ik ook met geen mogelijkheid naar haar toe (besmetting!!) maar ook: die fotodocumentaire maken...wie gaat dat financieren...?? Ik voel me zwaar K.. er is nergens een subsidiepot voor dit soort belangrijke aanvragen...en nee, het gaat mij niet om het geld, maar wel om tijd en bijv. reiskosten. Ook voor mij ligt Duitsland niet naast de deur en als zelfstandige groeit 't geld me niet op de rug...

Als er mensen zijn die haar en haar gezin willen steunen:
Paypal betalingen kunnen op info@mery.nl o.v.v. "Saar" of op 607286849 tnv Artstudio23. Bij vragen: mail! Ik ga zorgen dat al het geld wat er binnenkomt gebruikt wordt om haar die fotoreportage te kunnen geven. Voor 2500 euro kan ik 10 dagen met mijn camera bij haar zijn!

Saar en Angelika, haar grote steun en toeverlaat


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen