zondag 14 april 2013

Fotograferen met het licht van Rembrandt

Portretten als Rembrandt: PUUR. Trotse tienermoeders
http://www.blurb.com/b/3099520-pure

Gezien bij de Fotoweek:
Bij het maken van een portret komt van alles kijken. Iedereen wil er natuurlijk goed opstaan. In Rembrandts tijd werden portretten nog gemaakt met verf. In hun beste kleding kwamen zijn klanten bij zijn atelier langs om zich te laten vereeuwigen. Als geen ander speelde hij met licht en donker om tot spannende composities te komen.

In deze workshop bezoeken we enkele meesterwerken van Rembrandt in het Rijksmuseum. Daarna gaat u met een camera aan de slag in het Medialab van de Teekenschool. Er is een fotostudio waar u kunt experimenteren met licht, verschillende achtergronden en composities. Net als Rembrandt dat deed, maar dan met de middelen van nu. Aan het einde van de workshop neemt u een portret van uw familie mee.


Bij Artstudio23.com geen echte Rembrandts aan de muur, maar wel de dames van PUUR. Deze portretten zijn ook genomen met 'Rembrandtesque belichting' - MeRy vertelt je er meer over tijdens een privéles! Deze kun je boeken via info@artstudio23.com en kost € 275,- voor 2 personen. Oud-cursisten krijgen 50 euro korting!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten