maandag 29 april 2013

Stichting Electron Breda has sent you a message.
Date: 4/25/2013
Subject: uitnodiging expositie Don't be Evil

Beste,
Graag wil ik je uitnodigen voor de tentoonstelling Don’t Be Evil, die opent op zondag 28 april om 15.00 uur.

De vijf kunstenaars uit het collectief Rosa en Stichting Electron spreken de kunstenaar aan als moreel wezen. In de geest van het moreel imperatief Doe geen kwaad is het panopticum gekozen als model voor de tentoonstelling. Tien gastkunstenaars laten zich leiden door het kijken en bekeken worden. Kijken naar een werk, het werk dat bekeken wordt. Het is een één-op-één-relatie, tussen kunstwerk en kijker. En dan is de kunstenaar zich ervan bewust dat niemand kan sturen wat de kijker echt ziet.

Niet geheel toevallig is er gekozen voor de titel Don’t Be Evil, het offieuze motto van Google. Het internet is een modern panopticum waarin helaas niet iedereen zich bewust is van het feit dat het een openbare ruimte is zonder echte privacy.

Het panopticum als gebouw, bijvoorbeeld de koepelgevangenis ‘De Boschpoort’ in Breda is hierop gebaseerd. Het bijzondere van deze architectuur, en daarmee ook de inmiddels 200 jaar oude denkbeelden van verlichtingsfilosoof Jeremy Bentham, wordt met vergetelheid bedreigd. Tenminste; indien deze gevangenis gesloten gaat worden, zoals de intentie is.

De vijf leden van Rosa; Arjan Janssen (NL), Laurent Malherbe (NL), Iris Bouwmeester (NL), Thomas Bakker (NL) en Simon Kentgens (NL), tonen hun eigen werk. Dit doen zij in combinatie met werken van tien uitgenodigde kunstenaars; Mark Cloet (BE), Bart Lodewijks (NL/BE), Joost Mol (NL), Gerard Koek (NL), Katie Lagast (BE), Jacqueline Overberg (NL), Bert Schutter (NL), Jan Adriaans (NL), Eva Olthof (NL) Jan Adriaans (NL)en André Kok (NL).

Wij hopen je te zien op de opening:
28 april 2013 om 15:00 uur

Of tijdens de expositie:
29 april t/m 19 mei 2013

www.electronbreda.com

Openingstijden:
Donderdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00 uur


Geen opmerkingen:

Een reactie posten