woensdag 8 mei 2013

Instawalk Breda

1e Instawalk van Breda,  7 maart 2012

Instawalk: fotowandeling met je smartphone7 maart 2012

"Na uren zittend achter mijn computerscherm keek ik uit naar het actieve en creatieve Cultureel bezoek aan de workshop “Instawalk” van Melanie Rijkers.

Het was de bedoeling om tijdens een stadswandeling foto’s te maken van bijzondere en niet voor de hand liggende dingen. Denk hierbij aan een grappige stikker, opkomende bloembollen, zwerfafval en speelse taferelen. Daarnaast gaf Melanie uitleg over verschillende Apps voor fotobewerking, waarmee gemakkelijk diverse effecten gecreĆ«erd kunnen worden.

Bekijk bijvoorbeeld aan de Apps Instagram, Hipstamatic, CameraBag en Snapseed. Deze werden tijdens de workshop gebruikt, maar er bestaan er natuurlijk nog veel meer.

Vanaf het Huis Voor Beeldcultuur begon onze wandeling al fotograferend richting het Valkenberg park. Vervolgens gingen we richting het Begijnhof, de Waalse kerk om uiteindelijk in bij de Mercx tuin te belanden. Onderweg raakte Melanie en ik in een interessant gesprek over o.a. de academische achtergrond, projecten, ervaringen en doelen van de fotograaf.

Het doel van Melanie Rijkers' workshop Instawalk is voornamelijk mensen te laten zien hoe mooi onze stad Breda eigenlijk is en hoe leuk het is om eens buiten de box te denken qua fotografie. Kortom een leuke activiteit voor iedereen en een absolute aanrader om eens mee te maken."


Erik Aarts


Geen opmerkingen:

Een reactie posten