woensdag 26 juni 2013

Artist statement

STORYTELLING | Ik zie, ik zie... wat jij niet ziet! Fotografen Melanie Rijkers en Hans van Nunen vertellen met hun beelden uw verhaal. Door de positieve energie inspireren onze foto's wereldwijd. Mooie momenten zijn het waard om te worden vastgelegd met een goed en zuiver oog, het 'open kijken' zonder te oordelen of labelen: ‘Miksang’ op zijn Tibetaans.

Artist statement:
Open en onbevooroordeeld kijken is een vorm van meditatie, van mentaal wakker zijn. Onze fotografie gaat over de dingen zien zoals ze zijn. Getroffen door schoonheid of opmerkelijkheid, vaak in detail, wordt het leven door ons gefotografeerd.

Contemplatieve fotografie legt de waarheid van zuivere waarneming bloot. We zien iets levendigs en doordringends, en op dat moment kunnen we onze perceptie uiten zonder dat er iets wordt verzonnen, wordt toegevoegd, of ontbreekt. Volkomen eerlijk over wat we zien - directe, tot de ziel doordringende fotografie.


Fotograaf Melanie Rijkers (MeRy) studeerde in 1996 af aan de Academie St. Joost in Breda. MeRy Fotografie ging in 2007 verder onder de naam Artstudio23, samen met partner en fotograaf Hans van Nunen. Sindsdien runnen ze samen met veel plezier en passie voor het vak hun fotostudio A23 aan de Speelhuislaan 173 in Breda. Met hun voorliefde voor het pure fotograferen (straight photography) beoefenen ze een directe en heldere vorm van fotografie zonder al te veel kunstzinnige trucs en hopen dit nog vele jaren te kunnen blijven doen.

#ikzieikzie

Jochem Myjer - Miksang Portret

Geen opmerkingen:

Een reactie posten