zaterdag 22 maart 2014

O, o, Breda - mooie stad in het ZuidenZow. De gemeenteraadsverkiezingen 2014 zijn achter de rug. BOB heeft 1 zetel bemachtigd (van de 39) in de raad van Breda. En daar gaan we goed mee aan het werk!

Tot 2018 zult u regelmatig van Breda's Ondernemers & Ouderen Belang updates krijgen, we zitten zeker niet stil! We hebben een prachtige lijst (oud)ondernemers en ouderen, en wij willen ons inzetten voor een beter Breda. Beter in economisch opzicht, maar ook socialer.

De verkiezingen waren voor mij persoonlijk een ware eye-opener. In mijn kiezers-verleden heb ik zowat alles al gestemd, zowel links als rechts, maar het verbaasde mij dat Breda wederom een waar VVD-bolwerk bleek te zijn. Oude politiek? In Breda weten ze daar alles van! Zelfs Rutte werd meerdere malen naar Breda gehaald en... met succes... tja, met vele duizenden euro's in de partijkas... kan alles.

BOB begint net (opgericht in september 2013 door ondernemer Cees van der Horst) en heeft pas sinds 2014 een volledige lijst. Let wel: in nog géén 2,5 maand hebben we met deze lijst al bovenstaand resultaat behaald. Wauw..!

Wat me verder opviel was dat cultureel Breda het ook zwaar af heeft laten weten deze gemeenteraadsverkiezingen... zo ging Groen Links bijvoorbeeld van 4 naar 3 zetels... amai. De SP won veel nieuwe kiezers, en ging van 3 naar 6 zetels. Maar met alleen maar "tegen zijn" (stem tegen, stem SP) komt Breda er niet! Er moet een degelijk plan gemaakt worden, om niet weer een debacle als een biomassacentrale (en het 3,5 miljoen euro verlies!!!) te krijgen...

De VVD zei ... "OZB weg ermee". Dit was één van hun belangrijkste verkiezingsbeloftes in 2010... en zie... een verhoging van 11,4% over de afgelopen 4 jaar... uitgerekend door Vereniging Eigen Huis. Dank u wel. Ik proef hier toch echt wel kiezersbedrog... maar alsnog stemt heel gegoed Breda VVD. 8 Zetels. Daar kan zelfs de SP niets aan doen...

Hopelijk kunnen we over 4 jaar de boel eens lekker opschudden en met BOB een nieuw begin maken voor een beter (bestuurd) Breda. Het zal eens tijd worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten