maandag 6 maart 2017

Zakelijk: eigen stockfoto beeldbank

Social media, marketing & sales, vindbaarheid op het internet: het begint allemaal met goede foto's van je bedrijf en product of dients. Wanneer je niet wilt terugvallen op stockfoto's, kun je denken aan een eigen beeldbank aanleggen. Maar hoe doe je dat?

Er zijn twee manieren:
1) je huurt een fotograaf in
of
2) je laat je personeel zelf fotograferen.

Op de lange termijn is de tweede oplossing de meest duurzame. Je zult even moeten investeren in camera's en het opleiden van eigen mensen, maar dit betaald zich dubbel en dwars terug. Jouw personeel staat immers met de neus op de 'plaatjes' en kan specialistische werkzaamheden op locatie of in fabriek snel vastleggen met de eigen camera.

Zelfs met een mobiele telefoon is een serie foto's te maken de bruikbaar zijn voor zakelijke website, als een aankomend fotograaf maar weet waar op te letten qua compositie en belichting. 

Beeldbank traject eigen fotografie
Een heel jaar lang begeleidt Artstudio23 de eigen fotografen, om zo een goede beeldbank te creƫren voor eigen gebruik. De fotograaf komt op locatie de deelnemers aan het beeldbank project vier keer per jaar begeleiden qua praktijk, maar ook fotokeuze (welk verhaal wil je vertellen) en compositieleer komen aan bod.

Wil men extra verdiepen in fotografie/technische kennis dan kan er individueel een fotocursus of workshop bijgeboekt worden. Zijn er meer dan 2 mensen die fotografie techniek willen bestuderen, dan kan men denken aan een eigen cursus fotografie met alleen deelnemers van de zaak, eventueel onder werktijd of aansluitend na werktijd op 7 vaste dagen.

Interesse? Vraag om een vrijblijvende offerte.

Fotografen Hans van Nunen en Melanie E. Rijkers begeleiden in techniek en compositieleer
Zakelijke stockfoto's zelf maken na een cursus fotografie
Fotografie cursus op locatie voor personeel
Leer personeel eigen beeldbank maken onder leiding van fotografen van Artstudio23 Breda
Hans en Melanie hebben reeds 20 jaar ervaring en runnen een eigen fotostudio in Breda. Ze werken door heel Nederland en BelgiĆ«, Melanie ook daarbuiten, voor opdrachtgevers als Eye For Travel London, Maui Music Tech Summit en de San Francisco Writers Conference.

Artstudio23, Speelhuislaan 173, 4815 CD  Breda (Backer & Rueb gebouw, kamer 006)


~ Iedereen is fotograaf ~

1 opmerking:

  1. Nature always helps a writer to learn from its elements. Nature always try to teach new lessons and a writer transform its experience into words. He can transform even silence into words. This blog taught me a lesson.opleiding eigen bedrijf starten

    BeantwoordenVerwijderen