zondag 20 januari 2013

Cultuurnacht - Gebouw F

Uitnodiging Cultuurnacht vrijdag 25 januari 2013
Gebouw F neemt deel aan de Cultuurnacht 2013 met een filmprogramma ‘Facade’. Het thema van de Bredase Cultuurnacht is ‘Ontmaskerd’. De facade van een gebouw wordt als belangrijkste onderdeel van het ontwerp gezien. Met de gevel toon je het karakter van een gebouw, het zou een glimp moeten geven van wat daarachter ligt.
Maar weten we ooit wat achter die facades in een stad verborgen ligt?

In het binnenste van de stad spelen zich verhalen af die voor ons onbekend blijven.

Gebouw F vertoont een compilatie met gevarieerde en in tempo wisselende korte films. Films van filmmakers die de tijd hebben genomen om de stad, haar architectuur en bijzondere plekken te observeren, die op zoek zijn gegaan naar die verborgen, intrigerende wereld. Zij prikken door de facade heen en ontmaskeren de stad.

Een aantal voorbeelden:
In ‘Verknipte tijden’ zien we bestaande filmfragmenten in een papiergevouwen versie van Utrecht. In ‘Megalomania’ is de stad in zijn geheel in opbouw. De gebouwde omgeving ziet er uit als een labyrinth van architectuur dat onaf, incompleet of gesloopt is. ‘Stone On Stone’ is een stop-motion video-animatie die gebruik maakt van de architectuurelementen van Hoge Gothiek en Modernisme om daarmee een omgekeerde beweging in de geschiedenis te laten zien. In ‘Eine Fassade tanzt’, zie je een verbazingwekkende (echt gebouwde) facade van een showroom die verschillende patronen maakt.

Allemaal non-stop korte films die één ding gemeenschappelijk hebben: de fascinatie voor architectuur, interieurs en het stedelijk leven.

De filmpjes zijn ook geschikt voor kinderen omdat er grappige, originele en verrassende filmpjes gedraaid worden die kinderen ook zullen aanspreken.

Dus kom tijdens de Cultuurnacht ook langs in het Huis voor Beeldcultuur! De films draaien in de zwarte zaal achterin. Locatie: Huis voor Beeldcultuur - Reigerstraat 16 - Breda

De toegang is gratis.
Tijden: doorlopende voorstelling tussen19.00-23.00u
Kijk voor actuele informatie op www.gebouwf.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten