vrijdag 1 februari 2013

De vier trends van Economen

Welke trends kunnen we verwachten in de nieuwe economie? Economen delen hun visie:

1. Iedereen ondernemer

Volgens economen verdwijnt de vaste baan, net als de carrière. Het gaat volgens hun om beleving en dromen. Job security zit niet langer in een vast contract, maar juist in capaciteiten.

2. Samen staan we sterk en doen we meer
Door samen te werken (via bijvoorbeeld social media) kunnen we elkaar helpen om meer complex werk te doen en om meer schaars talent te vinden. De trend naar referral hangt hier ook nauw mee samen.

3. Geld staat niet meer voorop
Geld en bezit staan niet langer voorop, vooral niet bij generatie Y. Het gaat om de vervulling van diepere behoeftes, men hecht veel waarde aan betrokkenheid en individueel geluk.

4. Wellness en netwerkmarketing zal groeien
Gezond leven en gezond blijven zal in de toekomst beloond worden door zorgverzekeraars. De premie voor zorgverzekering zal over 5 jaar niet meer te betalen zijn onder deze omstandigheden. Ondernemen zonder risico is de toekomst, niet je baan maar je netwerk is geld waard!!

(Gezien via Marianne)

Interessant genoeg om even te delen, gezien ook mijn vorige conclusie. (wie heeft er nou écht 550.000 euro per jaar NODIG) Zelf volg ik ook trendwatcher Tony Bosma, en kan me heel erg vinden met 'allen voor allen' - dat we in de maatschappij veel sterker staan als collectief. Dat de MACHT straks bij het individu ligt, maar dan wel in de vorm van een collectief.
Samen staan we inderdaad sterk!
Weg met de bonus- en graaicultuur. Nog nooit eerder zaten er zoveel mensen aan de Prozac. "We willen niet meer leven" als het een keertje regent. (Ronald Goedemondt) Van al het kopen en steeds meer bezit worden we ook niet gelukkig.
Gooi weg! Of beter nog: geef weg!
Het is altijd al veel leuker geweest om te geven dan om te krijgen... (vind ik)

Economisch gezien moeten we inderdaad nog een grote stap maken, maar... denk over 10 jaar... dat er héél veel mensen voor zichzelf werken. Die vrijheid...niet te vergelijken met een vast salaris krijgen (wat ook geen zekerheid meer is inmiddels...) 

Sleutelwoorden: terug naar een sober en eenvoudig leven = de sleutel tot (innerlijk) geluk.

Consuminderen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten