dinsdag 5 februari 2013

TFP/TFCD model

Onderstaande tekst van Mario Kuijpers wil ik graag met je delen, mocht je als (beginnend) model advies nodig hebben... info@artstudio23.com Wij hebben als fotograaf met name in het verleden veel met TFP/TFCD modellen gewerkt en kunnen je veel vertellen over de 'modellenwereld'.

Bijvoorbeeld onze grote events zoals de roodharigendag en Trash The Dress fotografie zijn altijd TFCD. (of beter gezegd TFDF - Time For Digital Files ;)

Trash The Dress 09.09.09 99+ brides ran into the Northsea!

Ik heb aan het onderstaande relaas van Mario dan ook maar 1 ding toe te voegen:
dames, luister naar je onderbuikgevoel!! Bij twijfel: niet doen.

Mario Kuijpers schrijft:
Regelmatig krijg ik de vraag van modellen of een bepaalde fotograaf oke is. Ook krijg ik regelmatig mee dat bepaalde fotografen niet "netjes" te werk gaan of fotograferen om een andere reden dan eigenlijk zou moeten. 
Om niet zelf over elke fotograaf te hoeven oordelen kun je onderstaande stappen gebruiken om zelf een goede mening te vormen over een fotograaf. Kom je in contact met een onbekende fotograaf? 

Volg dan deze stapjes om te weten of hij geschikt voor je is.
1. Kijk allereerst in zijn portfolio (Heeft hij geen portfolio? Kijk dan op zijn website.. heeft hij die ook niet dan kun je hier al je vraagtekens bij zetten)
2. Kijk in zijn portfolio niet alleen of de foto's mooi zijn, maar kijk ook eens naar het soort modellen die hij/zij presenteert.
3. Kijk ook heel kritisch naar de kwaliteit van de foto's. In het portfolio van een fotograaf staat zijn BESTE werk.
4. Bedenk je daarna eens of je jezelf graag in zijn portfolio zou willen zien staan.
Als je antwoord daarop "Ja" is, dan ben je al een stapje dichterbij. Wil je niet tussen zijn andere foto's staan om 1 of andere rede. Laat dan meteen duidelijk merken dat je NIET geintereseerd bent in een shoto met hem/haar.

Houdt er rekening mee dat JOUW portfolio er ook op moet vooruit gaan. Elke TFP shoot zou een toevoeging of uitbreiding moeten zijn op je werk. Verder moet je erop letten dat het contact onderling goed en netjes is. Neem ALTIJD iemand mee naar een shoot. Vindt de fotograaf dat niet goed? Vraag je dan meteen af waarom...Wees kritisch.. En vraag gerust aan andere modellen en fotografen hoe deze persoon is.1 opmerking: