donderdag 28 februari 2013

Nep of echt op de foto?

Tegenwoordig is haast alles nep. Niets is meer echt. Maar U bent dat wel. Wilt u nep of echt op de foto staan? Mag een middel dunner worden gemaakt, haar voller, lippen groter? Of retoucheren we enkel een puistje weg en maken we een GOED PORTRET met licht en compositie, gezien door het oog van de meester?

Veel foto's en (film)beelden zijn van voor tot achter trucage. Denk aan de film 'Life of Pi' ...de Nederlander Erik-Jan de Boer won er een Oscar voor, voor de beeldbewerking.

Wij maken foto's met liefde, echte foto's, nep-portretten zijn er al genoeg. Met Miksang (Goed Oog) kijken wij naar U, uw familie en de locatie. Wij houden van echte mensen!

Wij houden van het leven, met haar goede en kwade dagen. Wij houden van U. Natuurlijk werken we op verzoek hier en daar details bij, en inderdaad een pukkel op de kin is bij een portretfoto storend, dus wees niet bang, ook die kan netjes weggewerkt worden. Maar:
wij HOUDEN VAN mensen. En dat zie je terug in de foto's. "Ik herkende je helemaal niet op die foto!" zult u bij ons niet horen.

Ook zin in een warm bad van aandacht? Boek dan uw eigen fotosessie bij Artstudio23. Wij zijn een meester in het benadrukken van goede (uiterlijke) eigenschappen. En horen vaak: "Ja, dat is 'm precies, onze ... (naam)". Door een persoonlijke aanpak komt ook uw innerlijk perfect in beeld, en wordt het nooit ordinair. Geen trucjes met goedkope instap-tarieven of verplichte afname. U poseert, wij leggen vast.

Fulltime beroepsfotograaf, vol passie en plezier ontvangen wij u in onze studio in Breda. (Speelhuislaan 173) Ook buiten kantooruren en op zaterdag kunnen wij u ontvangen. Portretsessie incl. 10 foto's digitaal op Hoge Resolutie (HR) € 195,-

Natuurlijk werken wij ook op locatie. Voor meer info mail info@artstudio23.com


Paul Hansen, World Press photo of the year 2012
Dit is een prachtige foto vol expressie, gevoel en verdriet,
maar ook: "veel van de gezichten zijn wel erg licht (voor in een donkere steeg) en waar komt dat licht links vandaan?" HDR getint en zo zijn er nog meer 'bewerkingen'...

Update mei 2013: veel ophef over deze foto...zie ook Digifotopro.

Las laatst een interessant artikel, over het feit dat winnende foto's tegenwoordig wel heel erg vaak op filmposters lijken...
En dit onderstaande filmpje kent u ook nog wel?


Dove reclame, of hoe een model er werkelijk uitziet

Bij Artstudio23.com geen nep-portretten, maar een foto van u zoals u echt bent. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat uw mooiste kanten belicht worden, en de minder mooie worden verdoezeld. Maar nooit nep. Als we al 'nep' maken, dan doen we het zo dat iedereen ziet dat het een bewerkte foto is, denk aan de bekende PostPop Art style.

12 Ausgustus 2012: De grens van de mens - interessant artikel! >> Foucault: "A day will come when, by means of similitude relayed indefinitely along the length of a series, the image itself, along with the name it bears, will lose its identity."
Dan Roarty
....Dit is de volgende ‘level’. Dit is de wereld hoe wij die gaan/kunnen creëren. De wereld waar de ethische vraag nog veel heftiger gaat worden. De wereld die niet bestaat. Dit is namelijk geen foto.

2 opmerkingen: