woensdag 3 april 2013

Saar en Mel - Trash The Bride 1

Op 27 maart jl. kon ik dankzij u weer naar Saar. Haar grote wens was om nog één keer haar trouwjurk(en) aan te trekken en ermee op de foto te gaan. 

Na een reis van 2,5 uur tref ik lieve Saartje zo aan, ze heeft zojuist weer een neuro borreliose aanval gehad. Wat een rotbacterie is het toch! Gemiddeld heeft ze 3 aanvallen per dag... en dan moet ze nadien weer helemaal bijkomen van de helse pijnen.

Van twee kanten werkt men aan haar handen
Dochter Lis met haar Paasmandje
Haar bed in de woonkamer heeft ze al 3 dagen niet gezien...

Nee, het is echt sneu. Saar ligt in een aparte slaapkamer, maar heeft ook een bed in de woonkamer. Helaas was ze de dagen voordat ik kwam zo slecht dat ze er niet meer heeft kunnen liggen. De afzondering van haar gezin speelt haar parten. Ook al wil ze niet dat ze (haar moeder en kinderen) haar 'zo' (in een pijnaanval) zien.

Dochter Lissyane komt uit school, maar kan nu niet meteen naar mama toe met haar Paasmandje met eitjes... mama ligt knock-out in bed. Lissy gaat dan maar alleen in de woonkamer zitten en knutselt nog even verder aan haar mandje.

Eén van de moeilijkste dingen voor moeder Saar; niet meer zelf de zorg van de kinderen kunnen doen...

Elijah uit bed halen...

De schatten van een kind
Op het aanrecht tref ik naast dit vertederende beeld - zie de foto hierboven, de schatten van een kind - ook dit aan:


In huize Saar & Co liggen geluk en pijn heel dicht bij elkaar. Het gaat sinds afgelopen zondag zo mogelijk nóg slechter met haar, en het doet me pijn te weten dat dit gezin wéér in de negatieve modus moet draaien. Wanneer houdt het nou eens op???

Gelukkig konden we Saar nog laten lachen deze middag. En het weer, hoewel bitterkoud, werkte ook prima mee :) Het vergde heel wat van haar energie, maar ze was met recht een stralende bruid. 'Trash The Bride' grapte ik, en die hebben we er maar in gehouden ;)

"Trash The Bride"
Je ziet haar zo genieten... daar doen we het voor!!Lieve Saar, je bent geweldig. Ik schrijf snel een tweede blog met je andere (avond)trouwjurk. Hou van je!! xxx


Meer lezen over Saar en haar gevecht tegen Lyme? Zoek op 'Saar' of 'Lyme' via de zoekfunctie van dit blog.

Ook houden we samen een Facebook pagina bij, getiteld 'Zo Niet Saar'. Like?

Lyme blijkt echt het ondergeschoven kindje te zijn in de Nederlandse zorg. Naast Saar zijn er zo veel meer patiënten die lijden, lijden aan Lyme en lijden door Lyme. Hier willen we, hier moeten we, iets aan doen!

Het kan toch niet zo zijn dan Lyme-patiënten eerst dood moeten gaan voor er erkenning komt van deze recente 'volksziekte'?? Sinds 1994 is het aantal besmette tekenbeten zo sterk toegenomen dat een onderzoek wenselijk lijkt, evenals het opstellen van een nieuwe richtlijn hoe Lyme te behandelen.

Dat je als ME patiënt wordt weggezet, maar dat je 'gewoon' Lyme hebt - of beter gezegd had, want als Lyme lang in je lichaam blijft zitten wordt de kans op volledig herstel nihil. Of naar dat men zegt dat het psychisch is, terwijl het 'gewoon' Lyme is. Denk eens aan de schade die de bacterie dan kan aanrichten, alleen maar omdat Lyme niet op tijd herkend is??? Een sluipmoordenaar, dat is het.2 opmerkingen:

 1. Prachtig, bij elke foto enorme kippenvel!
  Ik vind het zo vreselijk dat het zo slecht gaat met Saar, moet je kijken wat een vechter ze is! Het moet toch een keer min of meer een positieve wending krijgen!

  Desalniettemin diep respect voor Saar hoe ze vecht en hoe ze tóch geniet van deze bijzondere momenten zoals 'trash the bride'!

  Liefs,
  Mariëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat mooi om zo en foto reportage van haar leven te maken/te zien. Natuurlijk is de reden wel heel erg en ook erg dat zoiets niet eerder herkent/erkent wordt. Respect voor de familie om zoiets te moeten doorstaan, zeker met jonge kindjes. Maar wat ziet ze er mooi uit in de trouwjurk. En wat ik verder alleen nog maar kan zeggen is STERKTE.

  Groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen