donderdag 13 december 2012

Design by Fire/UAR Breda

Via e-mail:
Op dinsdag 18 december vindt de eerste editie van Design by Fire Café Breda plaats in het Huis voor Beeldcultuur. Design by Fire biedt een podium aan inspirerende professionals om hun ideeën en passie voor interactie ontwerp te delen met het vakgebied en geïnteresseerden. 

Deze avond zal Johan Huijkman zijn visie over Toegankelijkheid op het internet delen:"Toegankelijkheid. Je hoort er weinig meer over. En als iemand er naar vraagt, bijvoorbeeld een klant, dan komt dit vaak via via op het bordje van de developer terecht. Maar toegankelijkheid is gebruiksvriendlijkheid. Het domein waar de interactiespecialist zich het meest comfortabel in voelt. Johan legt uit waarom en laat zien hoe het onderdeel kan worden van het ontwerpproces. Hij probeert vooral die ene essentiële vraag te beantwoorden: Wat wil de gebruiker?"

Design by Fire Café is een initiatief van IxDA Nederland, in samenwerking met het Huis voor Beeldcultuur. Kijk voor meer informatie op Design by Fire website of op www.huisvoorbeeldcultuur.nl

Design By Fire Café's zijn populair: de eerste editie in Breda is al helemaal vol! Geen paniek. Hier kun je je aanmelden om op de reservelijst te komen.

datum: dinsdag 18 december
locatie: Huis voor Beeldcultuur, Reigerstraat 16 Breda
inloop: 19:30u
start: 20:00u
entree: Gratis, drankjes op eigen kosten

#021 · Dinsdag, 18 december 2012
UX candy
Toegankelijkheid. Je hoort er weinig meer over. En als iemand er naar vraagt, bijvoorbeeld een klant, dan komt dit vaak via via op het bordje van de developer terecht. Maar toegankelijkheid is gebruiksvriendlijkheid. Het domein waar de interactiespecialist zich het meest comfortabel in voelt. Johan legt uit waarom en laat zien hoe het onderdeel kan worden van het ontwerpproces. Hij probeert vooral die ene essentiele vraag te beantwoorden: Wat wil de gebruiker?
Johan Huijkman is interaction engineer bij Q42. Met zijn 41 jaar in een gestaag groeiende groep nerds is hij daar de nestor, of gewoon ouwe lul. Als een soort van Obi-Wan Kenobi probeert hij zijn collega's op het rechte pad van de gebruiksvriendelijkheid te houden. Hij ontwerpt al programmerend en programmeert nog steeds ontwerpen.

Na te zijn afgestudeerd aan de kunstacademie in 1995 kwam Johan er al snel achter dat zijn toekomst niet in zijn eenzame atelier lag, maar in het veel socialere toen nog met hoofdletter geschreven Internet. Na een korte maar intensieve leerschool in de IT werd hij al snel uitgenodigd bij het ontwerpburo Edenspiekermann. Zij zagen wel wat in een ontwerper met programmeer-vaardigheden, wat resulteerde in acht jaar als 'front-ender with benefits'. Het viel hem in die jaren op dat de statische, twee-dimensionele ontwerpen veel ruimte lieten voor vrije interpretatie, waar Johan met liefde en plezier de gaten op dichtliep. Op die manier leerde hij de kneepjes van het vak interactie-ontwerpen.

Q42 wist Johan's beide hersenhelften uiteindelijk het meeste gebalanceerd te stimuleren, namelijk in de rol van interaction engineer.


19 december app UAR Breda: Gebouw F en de digitale architectuur
Op 19 december wordt om 16.00u de app UAR Breda gelanceerd. UAR staat voor Urban Augmented Reality, wat betekent dat de app zichtbaar maakt wat niet zichtbaar is. Door middel van 3D-modellen kan je je een indruk vormen van gebouwen op de plek waar ze vroeger stonden, of van toekomstige gebouwen, of van nooit uitgevoerde ontwerpen. Wethouder Akinci verzorgt de opening van de feestelijke bijeenkomst. Ynze Alkema, Hoofd Stadsarchief zal uiteenzetten welke mogelijkheden hij in UAR ziet om de verhalen te vertellen achter het Bredase erfgoed.

meer informatie op www.huisvoorbeeldcultuur.nl

datum: 19 december 2012
locatie: Huis voor Beeldcultuur, Reigerstraat 16 Breda
opening: 16.00u
wandelroute: 16.30u
einde: 19.00u

Geen opmerkingen:

Een reactie posten